четвъртък, 14 октомври 2010 г.

Защо раздялата понякога води до депресия?

Депресия може да ви сполети след любовна мъка

Любовта е едно от най-естествените и същевременно едно от най-опасните чувства. Често пъти, ако любовта бъде несподелена или нещастна може да доведе до сериозна депресия. Неусетно любовта ви превръща в роб и изцяло доминира над вас. Първоначалното усещане е като заболяване, което ви поразява изведнъж. Ставате слаби и зависими от своята любов. А ако човекът, когото обичате не отговаря на чувствата в,и, се появяват първите симптоми на депресия.
Тъй като основното предназначение на любовта е да ви носи щастие, когато това не става, от извор на нещо хубаво, се превръща дори и в животозастрашавщо състояние.
Състоянието на депресия се появява най-често след дълга връзка, приключила с раздяла от страна на единия партньор, когато другият е все още влюбен. С течение на времето се появява чувството за безнадеждност и липса на желание за живот, което в много случаи завършва с опит за самоубийство.
Появата на депресия се дължи и на това, че усещаме липса на закрилата, която сме получавали, чувстваме се безпомощни и сами и започваме да виждаме живота в сиви краски. Сякаш, отсъствието на любимия означава отсъствие на всичко добро в живота.
Понякога обаче това, което определяме като любов е по-скоро навик и депресията се появява не толкова поради загубата на любовта, а поради промяната, която неизменно настъпва в живота след всяка раздяла. Депресията идва като изява на невъзможността да се пригодим към промените.


Няма коментари: