петък, 1 октомври 2010 г.

Депресия и пари – каква в връзката?

Парите и депресията са свързани 

Парите и депресията са свързани по много начини и на много нива в човешкия живот. Където има проблем с парите , твърде често по петите следва и появата на депресия. Процесът може да бъде разгледан в две посоки.

Депресия в следствие липса на пари

Страхът от загуба на финансови средства и промяна в социалния статус често пъти може да доведе до появата на депресивни състояния. Когато човек бива споходен от загуба на пари, било то инцидентно или в следствие на серия от действия едно от следствията може да бъде появата на депресия. Депресията се появява като продължение на едно падение, предизвикано от липсата на пари. Тъй като в днешния модерен и напрегнат свят парите са съществена част от нашия живот, повечето хора възприемат твърде драматично тяхната загуба или недостатъчна наличност. Депресия причинена от липсата на пари може да завърши фатално, ако не бъде потърсена помощ навреме.

Загуба на пари в следствие на депресия

Другият сценарии свързващ парите и депресията е първо появата на заболяването, следвано от загубата на пари, поради депресия. Независимо какви са причините за появата на депресия, тя може да причини сериозни промени в начина на живот, а от там и сериозни финансови загуби. Човек страдащ от депресия не е напълно работоспособен, не може да мисли обективно и решенията, които взема не са надеждни. Състоянието на депресия предполага липсата на заинтересованост и трудна концентрация, което води след себе си евентуални загуби от финансов характер.

Няма коментари: