вторник, 26 октомври 2010 г.

Как да си помогнем сами при депресия?

Самолечение при депресия - възможно!

Почти всеки от нас се справя с един или друг вид форма на депресия, понякога дори и без да знае. Но, когато става въпрос за по-сериозна изява на депресия, самолечението се оказва по-сложно. Важно е човек да се научи как да се прави с това състояние, преди да излезе от контрол. Има много начини, по които можете да си помогнете сами и да се справите със състоянието си успешно.

Водете си дневник

Това е чудесен начин да стигнете до корените на вашата депресия. Освен това, чрез писането човек успява да се разкрие пред самия себе си и понякога неусетно да стигне до същността на проблемите си. Другата полза е, че можете да се връщате към мислите си постоянно и да ги анализирате, а това е важно при депресия.

Намерете си хоби

Хобито е чудесен начин да се спасите от стреса, а той е важен фактор за появата и развитие на депресия. Ако се чувствате депресирани, открийте кое хоби ще ви направи щастливи. Това може да бъде всичко от спорт, през плетене, до колекциониране на марки или списания. Отделялите време за хобито си и се чувствайте добре, докато го вършите, за да има ефект за лечението на депресия.

Медитирайте

Медитацията е начин за самопознание, а това е важна стъпка за справянето с депресия. Можете да правите това по 10 минути на ден, но да има огромна полза и да ви помогне при справянето с депресия.

Няма коментари: