събота, 16 октомври 2010 г.

10 навика, които ни спасяват от депресия

Усмихнете се на света и изгонете депресията!

Има някой неща, които можем да направим, за да държим проявите на депресия надалеч. Това е свързано с ежедневни навици, които ни поддържат в зоната на оптимизма и ни помагат да не изпускаме нещата от контрол. Въпреки че не всеки ежедневен навик може да изгони депресията, ние открихме за вас 10, които определено помагат:

1. Водене на дневник – писането е чудене начин за изразяване на емоциите, това са вашите мисли без да минават през филтъра на езика, където можете да разговаряте със себе си без да се „редактирате”.
2. Достатъчно сън през нощта и дрямка през деня – по време на сън тялото ни се възстановява физически и психически, а един изтощен човек много по-лесно може да попадне в дебрите на депресията.
3. Спортувайте – така тялото отделя естествени ендорфини, което ни помага да сме в добро настроение, а то е противоположно на депресия.
4. Пийте много вода – дехидратацията в много случаи се подценява, но все пак тялото ни се състои от 95% вода. Когато водата не достига започват и здравословните проблеми.
5. Набавяйте си достатъчно витамин Д и омега 3 – помагат на мозъка да функционира правилно и проучванията доказват, че дефицитът им в организма води до повишаване риска от депресия.
6. Бъдете общителни – използвайте по-малко Интернет и общувайте повече очи в очи.
7. Медитирайте – така можете да осъзнаете проблемите си и да намерите решение, вместо да насочите гнева си от това, че сте безпомощни навътре и да получите депресия.
8. Бъдете благодарни – казвайте поне три пъти на „благодаря”. Нямат идея колко благотворно ще повлияе това на психиката ви.
9. Яжте плодове и зеленчуци – храната ни помага да се развиваме. Ако се храним добре, мозъкът ни го усеща.
10. Практикувайте безусловна любов – това може би е най-трудно. Но ако успеем а го направим, може да се каже, че сме се „имунизирали” срещу депресия, поне до някъде.

Няма коментари: