неделя, 3 октомври 2010 г.

Помага ли акупунктурата при депресия?

Акупунктурата повлиява много добре депресията

Акупунктурата е изключително полезна за различни състояния. Но дали може да помага и при депресия?
В Университета в Аризона, ново пилотно проучване показва, че акупунктурата може да спомогне лечението на депресия. Резултатите сочат, че акупунктурата би била особено ефективна при лечение на депресия при жените. Въпреки че депресията е сериозно и доста разпространено заболяване, все още много пациенти не получават адекватна помощ и се отказват да се лекуват на прекалено ранен етап. След приключване на лечението, човек може да продължи с различни методи на алтернативната медицина, вместо психотерапия и медикаменти.
За лечение на депресия, можете да прибегнете до електро акупунктура, която включва малки електронни игли за акупунктура и нищо друго. Повечето от проучванията сочат, че акупунктурата е по-ефективна за леките форми на депресия и за такава свързана с хронични заболявания.
Акупунктурата е един естествен и безопасен начин за положително повлияване на депресия. Този вид лечение изключва страничните ефекти, които имат антидепресантиет и медикаментите за безсъние и депресия. Методът на акупунктурата помага по естествен начин като стимулира централната нервна система и повишава производството на естествени химикали, като ендорфини и енкефалини, които са отговорни за настроението и чувствата ни. Лечението с акупунктура най-вече набляга върху повишаване притока на енергия и постигане на баланс в организма.
Следователно депресията и стресът са предизвикани от поява на абнормални емоции, които променят нормалния енергиен поток в организма.

Няма коментари: