петък, 5 ноември 2010 г.

Естествено лечение на депресия при подрастващите

Начините за лечение на депресия при тинейджъри са различни

Докато медикаментите и психотерапията са традиционните методи за лечение на депресия при възрастните, то проблемът с депресията при тинейджърите е по-деликатен. Всеки подрастващ, който страда от депресия и бива подложен на медикаментозно лечение и психотерапия се чувства като „луд” и различен от приятелите и връстниците си. За това е най-добре към депресия при тинейджърите да се подхожда с по-естествени методи за лечение. Това може да стане с няколко стъпки:

Стъпка 1
Увеличете физическото натоварване. Редовните упражнения често пъти намаляват и повлияват положително симптомите на депресия при тинейджърите.
Стъпка 2
Достатъчно сън. При подрастващите сънят не е приоритет и не осъзнават колко голямо значение има за здравето – физическо и психическо. Достатъчното сън повишава енергията подобрява настроението.
Стъпка 3
Повече слънчева светлина. Когато настъпи есента и все по-рядко виждаме слънчевите лъчи, често пъти се чувстваме потиснати и без настроение или изпадаме в депресия. Слънцето е естествен начин за повдигане на настроението и прогонване на лошите мисли.
Стъпка 4
Намиране на хоби. Всеки подрастващ мечтае да се занимава с нещо, но все не го прави. Помогнете на тинейджъра да насочи положителната си енергия в правилната посока, за да се умножи, за да прогони симптомите на депресия.
Стъпка 5
Да помагаме. Участието в благотворителни кампании и организации, прави човек по-добър и смирен. Чувството, че помагаш на някого да се чувства по-добре е несравнимо усещане и води до справяне с депресия.

Няма коментари: