четвъртък, 30 септември 2010 г.

Все по-успешно лечение на депресия в бъдеще

Депресиия и леченито й в бъдеще

Изглежда, че бъдещето в лечението на депресия е доста оптимистично. В отговор на наблюденията върху пациентите в различните култури, психолозите и психиатрите разкриват все повече аспекти от същността на заболяването и търсят естествени и природни начини за лечение. Витамините и други хранителни добавки като витамин Д, фолиева киселина и витамин В 12 могат да се използват ефективно за облекчаване на депресия, самостоятелно или комбинация с антидепресанти. Друг метод на алтернативната медицина Hypernicum perforatum. Билковото лекарство се оказва изключително полезно за страдащите от лека до умерена форма на депресия.
Новият свят на фармокогентеиката открива безкрайни възможности за откриването на начини за лечение на депресия. Специалистите по фармакогенетика смятат, че в близко бъдеще ще се изолират гените причиняващи появата на депресия и ще сме в състояние да се преборим с депресията изцяло. Освен това с изучаването на гените се събира повече и актуална информация за това доколко лечението е подходящо за даден пациент. Така ще се сведе до минимум рискът от предписването на неправилно или неефективно лечение на депресия.
Учените научават все повече за начина, по който неврохимикалите, химикалите, които изпращат информация до мозъка, взаимодействат помежду си и как влияят върху състоянието на депресия.
Друг аспект, свързан с лечението и превенцията на депресия, е свързан с изучаването на пренаталния стрес, стресът в ранна бременност и това до колко би могъл да повлияе върху степента на риск от развитие на депресия на плода в по-късна възраст.

Няма коментари: